Затварят улица Шипка за 10 месеца



От днес, 7 септември, се затваря за движение на автомобили ул. „Шипка“ в участъка от „Чипровци“ до бул. „България“.

Това съобщиха от Община Русе. Причината е започването на изпълнението на дейностите по втория етап от проекта за интегриран градски транспорт.  Движението на автомобили ще бъде спряно до 30 юни 2018 г.

Въвежда се временна организация на движението по съседните отворени за движение улици, сигнализирани с пътни знаци и табели.

Променят се маршрутите на автобусни линии с № 4, 5 и 30. В горепосочения период те ще се движат, както следва:

Автобусна линия № 4 от кв. „Чародейка – север“ (обръща при бл. 403) по ул. „Филип Станиславов“, бул. „В.Левски“, бул. „Хр.Ботев“, бул. „Цар Освободител“,  ул. „Шипка“, ул. „Чипровци“ и оттам по маршрута си. Обратно по същия обходен маршрут към кв. „Чародейка“ и кв. „Дружба 3“;

Автобусна линия № 5 от спирка „Централен пазар“ ще се движи по ул. „Чипровци“ и ул. „Тича“ до ул. „Петрохан“ и оттам по маршрута си. Обратно по същия обходен маршрут до спирка „Ж.п.прелез“;

Автобусна линия № 30 ще се движи от „Чародейка Г-юг“, „Чародейка Г-север“ (обръща при бл.403) по ул. „Филип Станиславов, бул. „В.Левски“, бул. „Хр.Ботев“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Шипка“, ул. „Чипровци“ и ул. „Тича“ до ул. „Петрохан“ и оттам по маршрута си. В обратна посока по същия обходен маршрут към кв. „Чародейка – север“ и „Чародейка Юг“.

Умоляват се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели, а пътуващите с обществения градски транспорт да се пренасочат към спирките по новите маршрути.

Източник: TVN

Коментари