Русенци преоткриват Дунав като място за релакс


Все повече русенци преоткриват района край река Дунав като приятно място за разходка, почивка и релакс.

Очаква се мястото да стане още по-привлекателно, когато се реализира и проектът за благоустрояване на кея, предава кореспондентът на БГНЕС от Русе. Крайбрежието се използва активно за фестивали и културни прояви, които карат жителите на града да припознават реката и да се обръщат към нея.

Досега край брега най-често хората разхождаха кучетата си или си правеха сутрешния джогинг, като през лятото към тях се присъединяваха плажуващите и заклетите рибари. В момента обаче има нови заведения и съоръжения за децата, които разнообразяват възможностите за забавление.

Покрай реката са изнесени дървени шезлонги, на които да се излегнеш, да пиеш по едно питие и да се наслаждаваш на красиви гледки към реката.

Пясъчните фигури, които за поредна година са изваяни на брега на Дунава, са привлекателна атракция за туристите и децата. Край тях вече има и заведение, където да поседнеш. Любителите на рибните специалитети, които искат нещо повече от обикновената комбинация „цаца с картофки“, пък си угаждат с дунавска риба в ресторанта в самата река.

Оттам могат и да се насладят на залеза, когато слънцето се разтапя във водите на реката.

Източник: Дунав Мост

Коментари