Рок фестивал очаква русенци



Фронтменът на една от емблематичните за американския рок групи – "Steelheart" Миленко Матиевич пристига в Русе като специален гост на деветото издание на "Грийн рок фест".

Това стана ясно днес по време на пресконференция в Заседателна зала на Община Русе, на която присъстваха заместник-кметът по европейско развитие и председател на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" д-р Страхил Карапчански, изпълнителният директор на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" Елена Минкова, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова и управителят на Сдружение "Грийн рок фест" Мария Атанасова. "Steelheart" добиват популярност в началото на 90-те години заради невероятния гласов диапазон на Мили, който се превръща в сърцето и душата на групата.

С неговия глас са прозвучали хитове като "She’s gone”, "For Your Love”, "Late For The Party” и други песни от албумите на "Стилхарт", станали смайващо бързо платинени и донесли слава на бандата по целия музикален свят. Миленко Матиевич ще бъде в България за първи път и то в Русе. През 2017 година специални гости на "Грийн рок фест Русе 2017" ще бъде култовата група "Тангра" - Константин Марков, Станислав Сланев – Стенли, Йордан Ганчев и гост - музикантите Иво Чалъков и Стефан Попов от "Гравити Ко". "Тангра" идва с нова енергия и специална концертна програма, в която ще представи най-големите и най-обичаните си хитове, от създаването на групата до днес.

На сцената на Грийн рок фест ще се изявят още групите "Alogia” /Сърбия/, "Scarlet Aura"/Румъния/, "Born For Vengeance"/Русе/, "Gunpowder"/Русе/ и "River Trolls"/Силистра/. Събитието се организира по инициатива на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" и Сдружение "Грийн рок фест", със съдействието на Община Русе, "Общински пазари" ЕООД, "Витте Аутомотив България" ЕООД, "МБМ Металуърк" ООД, Нотариус Светлозар Стоилов от Шумен, Шлагер радио, Радио 1 рок, Радио "Тангра", Делта ТВ и ТВН.

То ще се проведе на 15 септември 2017 г. на площад "Свобода" пред Община Русе от 17:00 часа.

Входът е свободен!

Източник: Дунав Мост

Коментари