Празничен концерт за 3-ти март в Русе


В чест на 3 март - Национален празник на Република България и 139 години от Освобождението, Община Русе организира тържествена церемония и празничен концерт - спектакъл.

Церемонията ще се състои от 11.00 ч. пред Паметника на Свободата, като по случай празника, слово ще произнесе г-н Стефко Бурджиев - управител на Област Русе. Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум, а свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат заупокойна молитва за падналите за освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода.

В чест на светлата дата ще бъде строена почетна рота от русенския гарнизон, а празнични маршове ще свири общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. В церемонията ще се включат още певици от ФТТ "Найден Киров" и НУИ "Проф. В. Стоянов".

По традиция тържествената церемония ще завърши с полагане на венци и цветя. Водещи на събитието ще бъдат актьорите от ДТ "С. Огнянов" Даяна Михайлова и Ивайло Спасимиров.

В 12.00 ч. празничното честване ще продължи с концерт-спектакъл на голямата сцена в Доходното здание.

В атрактивната програма ще участват ФТТ "Найден Киров" с гл. худ. ръководител Богдан Донев, хор "Св. Георги Победоносец" при ОМД с диригент Мина Влайкова, Балет "Мираж" при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Томова, вокална група "Приста" при ОМД с ръководител Доротея Бальовска, ДВГ "Слънце" при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, детска театрална работилничка при ОбДЦКИ, ръководена от Ралица Константинова, студио "Икономов" при ВЧ "Зора 1866" с ръководител Вили Икономов, както и актьорите от русенския драматичен театър Ивайло Спасимиров, Ивайло Ненов и Кадри Хабил. Сценарият и режисурата са дело на актрисата Ралица Константинова, сценограф - Виолета Радкова, видео - Венцислав Михов.

Концертът е с вход свободен.

Коментари