Ruse Ice Fest събра над 200 000 посетители


Повече от 200 000 души са посетили експозицията с ледени фигури в Русе, която бе открита на 21 декември миналата година и продължи до 15 февруари.

Това съобщи директорът на общинската дирекция "Култура и образование" в Русе Ирена Петрова по време на пресконференция за отчета на общинската фондация "Русе-град на свободния дух" през миналата година.

Ледените фигури са дело на скулптори от осем държави, които работиха на тема "Ледена приказка" по мотиви от "Замръзналото кралство".

Скулптурите се помещават в мобилна зала с леден генератор, която предстои да бъде демонтирана. Петрова обясни, че през последните две седмици експозицията е била посетена и от над 30 организирани групи, всяка от които от по 40-50 души, след като събитието е било включено в програмата на български туроператори.

"Русе Айс фест" бе организиран от общинската фондация. Тя е основен инициатор и на превърналите се в традиционни събития като фестивал на пясъчните фигури и парад на ретро автомобили.

Заместник-кметът на Русе д-р Страхил Карапчански, който е и председател на УС на фондацията, обясни, че бюджетът през миналата година на организацията е бил близо 500 000 лева, а през тази се очаква да бъде около 640 000 лева.

Фондацията е подкрепила през 2016 г. 87 проектни екипа, които са осъществили 365 събития, посетени от повече от 160 000 души.

Източник: dir.bg

Коментари