Протест свещу бежанците в Русе


Трето протестно автошествие под надслов "България - Дом на Българите" ще се проведе днес, 27 октомври в Русе и ще тръгне в 18:00 часа от паркинга пред бившата Мототехника на бул. Липник, до КАТ, съобщават организаторите.

Утре, 28 октомври, от 18:00 часа, като част от националните протести, провеждани в други градове, в Русе ще се проведе протест "България - Дом на Българите! Сборен пункт : "Паметника на Альоша".

Организирани са от граждани на Русе сред които Мирослав Станчев - организатор на протестите против изграждането на бежански център до Русе, Панайот Панайотов - ръководител на местната организация на БНО"Шипка" и Бойко Никифоров - председател на местното гражданско движение "Бъдеще за Русе".

В първите две автошествия, продължили близо час по всички квартали, са участвали 20 автомобила. "Протестите са срещу дискриминацията на българите в собствената им държава и не е насочен към хора, които наистина бягат от война.

Искането е едно- отмяна на наредбата за интеграция на пришълците и незабавно затваряне на границата", съобщават още организаторите.

Източник: Топ Новини

Коментари