За първи път в Русе - Ruse Hack 2015


Startup Factory, Русенският университет и „Идеята МИ“ организират за първи път в Русе хакатон – Ruse Hack 2015.

От 29 до 31 май в Русенския университет, ще се проведе тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерната разработка, онлайн предприемачеството, информационните технологии и иновативните продукти. Началото е в 18:30 часа на 29 май, петък, в зала 2.203.

Екипи, съставени от програмисти, дизайнери и предприемачи, ще се състезават в рамките на три дни, разработвайки приложения, които решават проблеми на Русе или правят живота на русенци и гостите на града по-лесен.

До момента повече от 30 участници са заявили, че се включват в хакатона, като до началото на събитието се очаква броят им да достигне 40, съобщи управителят на Startup Factory, Емилиян Енев. Проф. Михаил Илиев подчерта, че инициативата е отлично начало, което трябва да се превърне в традиция, защото идеята му е да привлече ученици и студенти с интереси към ИТ сектора, които да развият дух на предприемачество и придобият увереност в способностите си да разработват собствени идеи с пазарна стойност.

Управителят на „Идеята Ми“, Димитър Димитров добави, че хакатонът може да има реален ефект върху местния бизнес, да стимулира раждането на собствени бизнеси, да помогне на компаниите да открият и привлекат на работа талантливи специалисти. Доказателство е силната подкрепа от множество фирми за реализацията на първия в Русе хакатон.

Допускат се отбори от 2-ма до 4-ма души, които могат да се сформират както предварително, така и преди старта на самия хакатон. Задължително е поне един човек от отбора да бъде програмист. Нямат значение нивото и опитът му в областта на софтуерните разработки.

В последния ден на Ruse Hack 2015 екипите ще направят демонстрация на разработките си пред жури. Началото на презентациите е в 15:00 часа, на 31 май, неделя.
За всички участници ще има награди, осигурени от спонсорите на събитието. Наградният фонд е на стойност над 2000 лева. Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително подкрепени от организаторите на форума. Награждаването на най-добрите приложения ще бъде след 17:00 часа в неделния ден.

Генерален партньор и спонсор на събитието е Komfo. За повече информация и записване: http://www.startupfactory.bg/.

Коментари