Традиционно Великденско хоро в Русе

Традиционното “Великденско хоро”, което тази година отбелязва своето 15-то издание, ще се проведе на 12 април, неделя, в 10.30 ч. пред Общината. Организаторите – Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, си поставят за цел за пореден път събитието да се превърне в един истински празник за русенци.

Водещи ще бъдат артистите от ДТ “Сава Огнянов” Ралица Константинова и Йовко Кънев. В концертната програма ще вземат участие Фолклорният танцов театър със своя концертен състав – оркестър, солисти, детски ансамбъл и школа за народно пеене. Ще участват и ансамблите “Здравец” и “Русчуклийче” при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към детския център.

Освен да се насладят на изпълнения на съставите, зрителите ще имат възможност и да спечелят атрактивни награди, участвайки в конкурсите за най-здраво яйце – борец, най-красиво писано яйце, най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак, които ще бъдат оценявани от компетентно жури.

В края на празника ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола, която всяка година се радва на изключителен интерес. Над 120 награди, предоставени от множество русенски фирми, очакват късметлиите навръх Великден: куверти за елитни русенски ресторанти,  облекла от русенски шивашки фирми, ваучери за пазаруване и стоки за бита са само част от изненадите. Най-голямата награда остава традиционното живо агне.

Коментари