Тарлата започва в събота

На 11 април, ден преди най-светлия християнски празник – Великден, ще „отвори врати“ русенската тарла.
Това съобщи председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев. Тази година тя ще бъде разположена на Кея, в района под хотел „Рига“ и ще продължи до 1 май.

В участъка ще бъдат разположени 9 атракциона и над 50 щанда, които ще предлагат забавления както за деца, така и за възрастни, каза още Иванчев. Ще има виенско колело, блъскащи се колички, семейно влакче и други. Те ще започват работа сутрин в 10:00 часа, а вечер музиката ще бъде спирана в 22:00, като в 22:30 ще затварят и обектите. Поради ограниченото място тази година няма да има сцена с музикални изпълнения. За сметка на това, всяка сряда от 18:00 ч. ще има томбола с награди за всички, използвали някой от атракционите

Иванчев увери, че са взети всички необходими мерки за да може тазгодишната тарла да се превърне в един чудесен празник и да няма никакви проблеми. Издигнати са повече от 600 м. ограда, която да ограничава достъпа до ж.п.-линията, наета е охранителна фирма, която да следи за реда сред карнавала. След всички събития теренът ще бъде върнат в първоначалния си вид, за което също е наета фирма, която да се погрижи за зелените площи и почистването на района.

Коментари