Великденско хоро на площада в Русе

Традиционното Великденско хоро и тази година ще се извие на площада пред общината в Русе.
Празникът, който тази година ще отбележи своето ХХІV издание, ще започне от 10:30 ч. сутринта. Организатори на инициативата са Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров”.

В концертната програма ще вземат участие Фолклорният танцов театър със своя концертен състав, оркестър, солистки и школа за народно пеене. Ще участват и ансамблите „Здравец”, „Русчуклийче” и „Зорница” при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към центъра.

Освен изпълнения на съставите, гражданите ще могат да видят и да се включат в интересните конкурси и състезания, които организаторите подготвят. Това са конкурс за най-здраво яйце – борец, в който обикновено се включват десетки деца от публиката; конкурс за най-красиво писано яйце; за най-добре аранжирана кошница с яйца и за най-хубав великденски козунак. Уменията на участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури и ще има награди за победителите.

В края на празника ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола. Над 120 награди, предоставени от множество русенски фирми, очакват късметлиите на връх Великден. Много куверти за елитни русенски ресторанти, модна конфекция, предоставена от шивашки фирми, ваучери за пазаруване, стоки за бита. Най-голямата награда остава традиционното живо агне, което тази година е предоставено от денонощен магазин „Чарли” и очаква късметлията, който ще го спечели.

Желанието на организаторите е събитието да се превърне в истински празник.

Коментари