Нова година на площада в Русе Орлин Павлов, Поли Генова и ДиЛиДа

Орлин Павлов, Поли Генова и трио ДиЛиДа ще веселят русенците, които решат да посрещнат Новата 2014 г. на площада пред Общината.
За празничното настроение ще допринесат и DJ BORCHE и оркестърът и солистите на ФТТ „Найден Киров“. Празничният концерт, ще започне на 31 декември (вторник), от 22.30ч., на площада пред сградата на Община Русе.

Общо 17 концерта и спектакли включва афишът на традиционния русенски Коледно-новогодишен фестивал. Сред най-интересните от тях е Коледното надиграване. То ще се проведе на 14 декември (събота), от 17.30ч., в зала „Дунав“. В него ще участват всички фолклорни състави на територията на община Русе, за втора поредна година в него ще се включат и фолклорни клубове от Русе. Тази година ще се представят 5 от тях. Ще има и състезателна част в три категории – за деца по двойки, фамилното надиграване и Мис и Мистър Танц.

На 15 декември (неделя), Коледно-новогодишният фестивал ще продължи с Филмова Коледа с оперите на Верди. Събитието е посветено на 200 години от рождението на великия композитор и включва прожектирането на ленти с две от емблематичните опери на Верди – „Бал с маски“ – от 11ч. и „Трубадур“ от 18ч. И двете прожекции ще бъдат в Доходно здание.

Същия ден от 17ч., в зала „Европа“ на Доходно здание ще има хоров концерт на Хора на варненските момчета и младежи и на Детски-младежки хор „Св.Георги Победоносец“ към Общински младежки дом – Русе.

Интересно за любителите на хоровото изкуство събитие ще бъде и Коледният концерт на Детско-девически хор „Дунавски вълни“. Той ще бъде на 16 декември, от 18ч. в зала „Европа“ на Доходно здание.

Една от кулминациите на Коледно-новогодишния фестивал е концертът на Биг Бенд Русе, с диригент Димчо Рубчев. Солисти на концерта, който ще бъде на 17 декември (вторник), от 18ч. в Доходно здание, ще са Венцислав Благоев (тромпет) и Марина Господинова (вокал).

Домакин на традиционното коледуване тази година ще бъде коледарската група от кв.Средна кула. В него ще се включат и коледари от селата Николово и Тетово. Коледуването ще започне в 12ч., на 21 декември (събота), пред Доходно здание. Час по-рано, в същия ден, в Голямата зала на емблематичната за Русе сграда ще започне Коледният концерт-спектакъл на Общинския детски център за култура и изкуство „В очакване на Дядо Коледа“.

Отново на 21 декември, от 18ч., в Доходно здание Ruse Jazz Syndicate ще представят концерт с участието на Валди Тотев, Дими и Борислав Веженов.

Коледна вечер за пиано, четири гласа и четири ръце ще има на 23 декември (понеделник), от 18ч., в Клуба на дейците на културата. В нея ще се включат Искрена Павлова (сопран), Невена Кънева (сопран), Дилян Близнаков (тенор), Пламен Бейков (бас), Божена Петрова (пиано) и Наталия Радославова (пиано). Програмата на събитието включва изпълнения на любовни песни и валсове от Й.Брамс и популярни коледни песни.

Всички събития в програмата на Коледно-новогодишния фестивал са с  ВХОД СВОБОДЕН. Изключение прави само концертът на Русенската филхармония на 13 декември, от 19ч., в Доходно здание. Билети за него могат да се закупят на касата на Държавна опера – Русе.

Коментари