От утре започва продажбата на билети за Мартенски Музикални Дни


18 концерта, 7 съпътстващи събития и стотици артисти от България и чужбина предлага 63-тото издание на МФ "Мартенски музикални дни", което ще се проведе от 15 до 31 март. Това е 63-тото му издание, което се организира от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, информира "Дарик радио".

Още с откриването на фестивала програмата поставя необикновено силен репертоарен и артистичен акцент с изпълнението на една от най-великите музикални творби на всички времена - прочутият "Реквием" от Джузепе Верди, по случай 150 години от неговата премиера през 1874 г. в Милано. Основни участници в тази мащабна продукция са уникалният и без аналог в страната и региона на Балканите Русенски фестивален оркестър (който вече 14 години привлича към родното място бивши и настоящи възпитаници на Русенското училище по изкуствата) и Фестивален хор, под диригентството на родения в Русе български музикант Емил Табаков. Солисти на тази мащабна продукция са артисти от класата на световноизвестното българско сопрано Красимира Стоянова (също възпитаник на училището в Русе) и талантливите млади български певци Виолета Радомирска, Милен Божков и Деян Вачков.

Сред ексклузивните имена в артистичната листа на фестивала са и такива световни музиканти като струнният квартет "Белча", считан за един от най-добрите струнни квартети в света, необикновено атрактивният саксофонен квартет Signum, блестящият тромбонен ансамбъл от Виена - Trombon Attraction, както и изключителното трио на концертмайстора на Виенската филхармония Албена Данаилова.

В заключителната фестивална вечер на 31 март своя силен артистичен дебют в България ще направи и младият и талантлив грузински пианист Гиорги Гигашвили в програмата на Русенската филхармония под диригентството на Димитър Косев.

Със специални фестивални програми се очакват и двата водещи български оркестъра – Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и солист знаменитата пианистка Елена Башикарова, както и Симфоничният оркестър на БНР с диригент Георги Димитров и солист младият и извънредно надарен български пианист Емануил Иванов.

Билетите ще са в продажба или от 16-ти февруари, или от 19-ти февруари. Ще се продават на каса Опера в Русе и в мрежата на Eventim, както и на място в Доходното здание преди концертите, ако има свободни места.За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари