Коледно-новогодишен фестивал Русе 2018

Фото: 24ruse.com (архив)

През целия месец декември Русе ще бъде завладян от тържествено празнично настроение. От 1 до 31 декември, Община Русе, ОП "Русе Арт", Общински младежки дом и Общински младежки център за култура и изкуство организират традиционното издание на Коледно-новогодишния фестивал Русе 2018. 

Днес в Заседателната зала на Община Русе се проведе пресконференция във връзка с предстоящата празнична програма. На събитието присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, както и началникът на отдел "Култура" в Община Русе Ива Чавдарова.

Г-жа Ирена Петрова представи подробно фестивалната програма. А ето и някои от събитията:

На 3 декември, понеделник, от 18:00 ч., в Доходното здание ще се състои връчването на Годишните награди на Община Русе в сферата на туризма "Дунавски Лимес" 2018 с участието на Калин Вельов и Amazonia Dance Project.

На 4 декември, вторник, от 18:00 ч., на сцена пред Общината, тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха с приказния спектакъл "Коледни искри" и участието на Ледената кралица Елза и нейните магии, Шехерезада, Леденият човек, Зайчето Бъни и Дядо Коледа. Ще се изявят и децата от Детска вокална група "Слънце" при ОбДЦКИ - Русе, от студио "Приста", както и Мажоретен състав при ОМД - Русе. Водеща ще бъде любимата на децата кака Лара.

На 5 декември, сряда, от 17:30 ч. ще се състои откриването на Международния фестивал на ледените скулптури Русе Айс Фест 2018 "Сребърните кънки". Зрителите ще могат да наблюдават и церемонията по награждаването на участниците в състезанието по леден карвинг. Леденото приключение ще продължи до 14 февруари включително.

На 7 декември, петък, от 18:00 ч., в Доходното здание ще се проведе коледния концерт на Студио Приста при ОМД - Русе "Операция Коледа".

От 10 до 22 декември Ruse Flashmob Weeks ще завладеят града с приятни улични и танцови изненади в хипермаркети, градски транспорт, улици, площади и обществени сгради в Русе.

Киноманите за поредна година ще имат възможността да се насладят на качествено кино в зала "Европа" на Доходното здание - за трета година Община Русе и Италианския културен институт организират Кинопанорама "Италия днес" в периода между 10 и 13 декември. Входът е свободен.

На 13 декември, от 18:00 ч., в Доходното здание, художествените формации при ОбДЦКИ - Русе ще представят своя Коледен концерт.

На 14 декември, от 18:30 ч., в Доходното здание ще се състои коледен концерт на състави от ОМД - Русе "Мечтание по Коледа". На 15 декември, от 11:00 ч., в Доходното здание ще се проведе празничният концерт-спектакъл на ОбДЦКИ - Русе "В очакване на Дядо Коледа".

И тази година ще се състои превърналото се вече в традиция Коледно надиграване с богата концертна и конкурсна програма с участието на фолклорни състави и клубове от Русе. Желаещите да се включат могат да го направят от 17:30 ч. на 15 декември в зала "Дунав". Наградният фонд е осигурен от магазини "Кауфланд".

По-късно същия ден, в 18:00 ч. и в 19:00 ч., в Доходното здание зрителите ще имат възможност да се насладят на коледния концерт на детско-девически хор "Дунавски вълни" при ОбДЦКИ и на коледния концерт на Биг Бенд Русе и приятели.

На 17 декември, в 18:00 ч., на площада пред Общината, Веселин Маринов ще радва публиката със своя коледен концерт-спектакъл.

На 19 декември, от 18:30 ч., в зала "Европа" на Доходното здание, Детско-младежки хор "Свети Георги Победоносец" ще представи коледния си концерт.

На следващия ден - 20 декември, от 18:00 ч. и от 19:00 ч., в Доходното здание ще се представят формация за модерен балет "Мираж", които навършват 20 години, както и Тамбурашкият оркестър и ДВГ "Слънце" при ОбДЦКИ.

На 21 декември, от 12:00 ч., пред Хепи, коледарски групи от региона ще участват в традиционното коледуване под надслов "Коледо, ле!".

Община Русе кани всички русенци и гости на града да посрещнем заедно Новата 2019 в Новогодишната нощ на 31 декември, неделя, от 23:00 ч. на площада пред Общината. В празничния концерт по традиция ще участват оркестърът и солистите на ФТТ "Найден Киров", а атракцията в програмата ще са любимците на малки и големи - рок групата Б.Т.Р., които ще празнуват с русенци, подарявайки им най-големите си хитове.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари